Wat is de cursus van diabetische neuropathie?

October 15 by admin

Perifere neuropathie is een veel voorkomende complicatie bij diabetici die zenuw sensatie en functie beïnvloedt. De ernst van de symptomen toeneemt naarmate de ziekte vordert geleidelijk bij meer delen van het lichaam.

Verhoogde bloedglucose

Verhoogde bloedglucoseniveaus en zeer reactieve bijproducten zogenaamde vrije radicalen veroorzaken schade aan celmembranen van structuren zoals bloedvaten en zenuwen.

Bloed vaatvernauwing

Kleine bloedvaten begint te vernauwen, dat de levering van zuurstof en verdere schade aan cellen en hun functie aantasten.

Zenuwschade

Schade aan de zenuwen begeleidt beperkte doorbloeding. Reparatie van de perifere zenuwen wordt ook aangetast, vertragen herstel na letsel of schade.

Pijn

Naarmate de ziekte proces gaat, vroeg functionele veranderingen geleidelijk aan invloed op cellulaire structuur en onomkeerbaar. Pijn en abnormale, gemengd gevoel vorderen van de distale perifere zenuwen naar binnen wijzen erop dat schade aan de zenuwen in voortgezet. Er kunnen branden, pijn, kou, gevoelloosheid en tintelen, en pijn.

Sensory Loss

Verlies van gevoel betekent meestal ernstige schade aan de zenuwen. Vaak zijn de voeten beïnvloed. Eelt en hamertenen vorm. Tissue atrofieert, ulcerates en sterft, waarna kan de voeten amputatie nodig.

Related Articles