Voorbeelden van vetarme diëten

May 27 by admin

Defecte voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging en benadrukte levensstijl vaak leiden tot gewichtstoename bij zowel mannen als vrouwen. Artsen zullen vaak adviseren u om te bezuinigen op vet voedsel om gewicht te verliezen en fit te krijgen. Volgens de American Heart Association, zal een vetarm dieet gericht op het houden van vetten tot 30 procent of lager binnen de maaltijd plan.

Ontbijt

Als onderdeel van een dieet met verminderde vetten, start uw ontbijt met een hele fruit zoals een appel of oranje of sap van hetzelfde. U kunt ook genieten van een kopje magere of halfvolle melk met zemelen of havermout. Vermijd muesli of andere granen met een verhoogd gehalte aan suikers. U kunt een gegrilde of gebakken tomaat en bonen, het wit van een ei, een sneetje geroosterd tarwebrood met vetvrije margarine en een kopje zwarte, ongezoete thee of koffie. Een andere optie voor het ontbijt kon een combinatie van volkoren wafels met magere kaas en bosbessen topping, samen met een kopje magere melk. Een derde laag plan van vette maaltijd voor de ochtend zou een kopje 1 procent melk onder andere met een maximum van een eetlepel van een half en half, een en een halve kopjes van granen zoals cheerios en niet meer dan 12 ounce ongezoete zwarte cafeïnevrije koffie.

Lunch

Een voorbeeld van een lunch menu voor een vetarm dieet zou kunnen bestaan ​​uit een kopje gekookte groenten zoals wortelen, bonen, erwten en broccoli met een eetlepel azijn of vetvrije dressing, een paar ounces elk van cottage cheese en tonijn of andere broiled / gegrilde vis of kip, één volkoren broodje, een fruit zoals een appel of een laag vetgehalte fruityoghurt. Was het allemaal neer met een glas water of vruchtensap. Een andere vette lunch optie laag zou kunnen zijn zes roosjes van gekookte broccoli geserveerd met een gepofte aardappel en-azijn gedoopt tomaten en augurk met sla. Beëindig deze maaltijd met een half kopje magere yoghurt met een handvol verse aardbeien. Als u een derde lunch menu-optie voor een vetarm dieet, kunt u een paar sneetjes volkoren brood, een paar ounces van gebraden kalkoen of andere mager vlees of vis met een enkele eetlepel mayonaise. Beëindig deze maaltijd met een middelgroot oranje en 12 ounces van dieet cafeïnevrije frisdrank.

Avondeten

Een menu monster diner voor een verlaagd vetgehalte dieet kan bestaan ​​uit vier ounces mager dierlijke eiwitten, zoals kalkoen, kip of vis, een kopje gekookte wortelen, erwten en bonen en een half kopje gekookte rijst of pasta of een gepofte aardappel. Voeg daarbij een kop verse salade met sla, uien, tomaten en olijven gegarneerd met een kopje magere vla of yoghurt. Je kan deze optie voor het diner te vervangen door een kopje gekookte gestoomde witte rijst, vijf ounces gebraden heilbot, zes roosjes van gekookte broccoli en een kopje verse salade met tomaten, sla en paprika's met een eetlepel van vetarme slasaus. Klap op de vuurpijl deze maaltijd met niet meer dan 12 ounces van dieet frisdrank.

Related Articles