Voedsel voor borstkankerpatiënten

October 12 by admin
Voedsel voor borstkankerpatiënten

Borstkanker is een ziekte waarbij cellen in de weefsels in de borst groeien abnormaal of laten vrijkomen. Deze kankercellen kunnen aggregeren en vormen tumoren. Agressieve borsttumoren verspreid vaak naar afgelegen delen van je lichaam en binnendringen andere organen. In de Verenigde Staten, borstkanker is een maligniteit treft 1 op de 8 vrouwen in hun levens. Mannen kunnen ook borstkanker, maar hun risico op het ontwikkelen is veel lager dan bij vrouwen. Vruchten en groenten bevatten grote hoeveelheden fytochemicaliën en antioxidanten kunnen wenselijk de voeding van borstkanker patiënten.

lijnzaad

Lijnzaad of lijnzaad, zijn hard, kleine zaadjes van de vlasplant. Ze zijn rijk bronnen van omega-3 vetzuren alfa-linoleenzuur, voedingsvezels en lignanen. Elk van deze ingrediënten lijnzaad bijdraagt ​​tot antitumorale effecten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Lignanen oestrogeen antagonisten, zodat ze kunnen werken tegen oestrogeen, een natuurlijk steroïde hormoon dat in sommige gevallen stimuleert borstkankercellen te prolifereren.

tomaten

Rode tomaten te carotenoïde pigment genaamd lycopeen, die is gevonden om de progressie van borstkanker bij onderzoek diermodellen wijzigen volgens de Universiteit van Michigan Health System. Lycopeen is een krachtige antioxidant die cel-schadelijke vrije radicalen in je lichaam neutraliseert. Wetenschappers zeggen dat vrije radicalen de ontwikkeling van kanker kan initiëren door het beschadigen van DNA cellen '.

Soy Foods

Eten van een dieet met een hoog gehalte van soja kan nuttig zijn bij het verminderen van de grootte en agressiviteit van oestrogeen-afhankelijke kankers, waaronder borstkanker, volgens Cornell University. Soja-isoflavonen fungeren als anti-oestrogenen en de acties van het lichaamseigen hormoon oestrogeen veroorzaakt soms borstkanker groeien blokkeren.

Related Articles