Supratentoriële wittestofziekte

August 12 by admin

Supratentoriële wittestofziekte


Supratentoriële wittestofziekte is een ernstig probleem. De effecten kan leiden tot blijvende invaliditeit, en de artsen zijn nog aan het leren over de ziekte. Wat ze weten is dat het te voorkomen is voor degenen die de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Het komt vaker voor bij ouderen, van wie de lichamen zijn onderworpen aan meer risicofactoren die hebben geleid tot wittestofziekte supratentoriële, maar de aandoening wordt vaak geworteld in activiteiten die relatief vroeg in het leven optreden.

Achtergrond

De supratentoriële gebied van het menselijk brein bevindt zich boven de tentorium cerebelli. Dit is voorzien van de grote hersenen, een deel van de hersenen aan de voorkant van de schedel. De hersenen is het grootste deel van de hersenen. Het maakt 85 procent van het gewicht van de hersenen. De hersenen regelt uw vrijwillige beweging en voert het grootste deel van je denken. Het is betrokken bij het oplossen van problemen en helpt u om beslissingen te nemen. De hersenen bevat zowel de witte stof en grijze stof.

Functie

Ongeveer 40 procent van de hersenen bestaan ​​uit witte stof, die zenuwvezels genoemd neuronen die impulsen uitzenden in de hersenen bevatten. De rest is grijze stof. De witte stof is de laan voor de communicatie tussen meerdere grijze stof secties en tussen grijze stof en andere delen van het centrale zenuwstelsel van het lichaam. Denk aan de grijze stof als de CPU van een computer, en denk aan witte stof als de printplaat waardoor de CPU doet zijn werk door het te verbinden met andere delen van de computer.

Kenmerken

Zonder gezonde witte stof, kunnen de hersenen niet functioneren op een correcte manier. Wittestofziekte optreedt wanneer laesies in de witte stof. Diverse omstandigheden kunnen deze laesies veroorzaken. Bijvoorbeeld, lesies in de hersenen veroorzaken multiple sclerose. Meest voorkomen in de witte stof. De laesies verstoren bloedtoevoer en belemmering wegen in de hersenen. Dit vermindert het vermogen van de hersenen om informatie door te geven, omdat de witte stof is minder goed in staat om de communicatie-signalen van de grijze stof te dragen. Naast het beïnvloeden iemands vermogen om helder te denken en beslissingen te nemen, witte stof ziekte veroorzaakt ook disfunctie dat motoriek en lichaamsfuncties beïnvloedt. Het beïnvloedt evenwicht, belemmert het vermogen van een persoon om te lopen door het aantasten gang en leidt tot incontinentie in veel gevallen.

Betekenis

Wittestofziekte is een chronische aandoening. Bij laesies verschijnen, de paden zijn onderbroken, en dit resulteert in een onvermogen om een ​​routebeschrijving naar het centrale zenuwstelsel van het lichaam gaan van de grijze stof. Het resultaat is een onvermogen om te denken in het algemeen en moeilijkheden nemen van beslissingen. In sommige gevallen, dacht processen vertraagd als grijze materie zoekt naar een route die niet beschadigd. Als het aantal laesies toeneemt, symptomen toenemen. Na verloop van tijd, kan het vermogen van een persoon om problemen op te lossen en het uitvoeren van routinetaken volledig worden gestopt.

Geschiedenis

Volgens Dr. Sandra Black, een Toronto neuroloog, artsen eerst geleerd van afwijkingen in de hersenen van de witte stof bij CT-scans gemeenschappelijke geworden. Rond 2000 werd een nieuwe hersenscan techniek genaamd diffusion tensor imaging toegestaan ​​artsen een kijkje op de omvang en de oorzaak van de schade.

het voorkomen

Artsen diagnosticeren wittestofziekte met behulp van CT-scans en MRI-scans van de hersenen. Deze scans afwijkingen in de hersenen. Volgens Black kan laesies in de witte stof van de hersenen voorkomen. Ze zei dat de aanbevolen aanpak voor het voorkomen wittestofziekte is vergelijkbaar met die die u helpt voorkomen dat een hartaanval en beroerte. Zwart zegt dat je bloeddruk en cholesterol te houden op een gezond niveau, vermijd roken, regelmatig te bewegen en gezond eten. Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico van wittestofziekte omdat ze worstelen met het balanceren van hun bloedsuiker, zei Black. Ze merkte op dat de beste aanpak is om een ​​gezonde levensstijl te nemen op een jonge leeftijd. "Je geeft jezelf een betere kans," zei Black.

Related Articles