Stadia van Substance Abuse Treatment

August 28 by admin

Middelenmisbruik is het gevaarlijk gebruik van psychoactieve stoffen die een gebruiker stemming, persoonlijkheid en percepties kunnen veranderen. Misbruikt stoffen zijn onder meer alcohol, tabak en illegale drugs. Middelenmisbruik leidt vaak tot stof afhankelijkheid en verslaving. Zodra een persoon de afhankelijkheid stadium heeft bereikt, de negatieve effecten worden zichtbaar door zijn dagelijkse interacties op het werk en op school en met familie. De wisselende gezondheidstoestand van een persoon afhankelijk van een stof is eng voor geliefden en moeilijk te behandelen.

Medische behandeling

Medische behandeling is de eerste stap in de verslavingszorg. Omdat middelengebruik is een aandoening die behandeling nodig heeft, artsen aan te pakken voor het eerst medisch en sociaal. Medische behandeling omvat de aanwezigheid van artsen of medisch deskundigen, medische instrumenten en de juiste medicatie. Ontgifting is de eerste stap bij medische behandeling. Dit is een proces waarbij het lichaam zelf zal duidelijk schadelijke stoffen. Deze fase van behandeling omvat de intrekking stadium, wanneer slechte giftige stoffen in het lichaam. Deze fase is het moeilijkst voor de patiënt. Na ontgifting, moet de patiënt extra geneesmiddelen, afhankelijk van de mate van verslaving of afhankelijkheid nemen.

psychosociale behandeling

Psychosociale verwijst naar de psychologische ontwikkeling van het individu in verband met zijn sociale omgeving. Deze fase volgt een medische behandeling. Middelenmisbruik grote invloed op de sociale arena van het individu, dus psychosociale behandeling is een vereiste voor hem om langzaam terug te gaan naar zijn familie, vrienden en collega's. Psychosociale behandeling van middelenmisbruik gaat intramurale hospitalisatie en ambulante behandeling.

Intramurale of residentiële behandeling

Intramurale of residentiële behandeling kan op lange termijn of korte termijn. Deze fase gebeurt meestal in een ziekenhuis of community setting. Langdurige behandeling nature binnen zes tot 12 maanden, terwijl kortdurende behandeling optreedt gedurende maximaal zes weken. De door langdurige behandeling en kortdurende behandelmethoden afwijken. Langdurige behandeling maakt gebruik van een langere programma dat de leden van de gemeenschap waar de patiënt is het herstel van omvat. De korte-termijn behandeling maakt gebruik van een korter programma dat vaak het 12-stap aanpak wordt genoemd. De 12-Step Approach is een behandeling gepopulariseerd Anonieme Alcoholisten.

ambulante behandeling

In tegenstelling tot de klinische behandeling, poliklinische behandeling is ook beschikbaar voor patiënten die niet genoeg geld hebben om residentiële behandelingen, of degenen die intramurale behandeling niet meer nodig in te voeren. Patiënten die gaan door deze fase hebben de ontgifting en residentiële behandeling fasen afgerond. Een andere reden patiënten kunnen wenden tot ambulante behandeling is dat hun medische verzekering dekt alleen ambulante behandeling. Er bestaat echter raakvlakken tussen klinische en poliklinische behandelingen. Beiden maken gebruik van de 12-stap aanpak, en in beide gevallen gaat een-op-een en groepsbegeleiding. Ambulante behandeling wordt meestal uitgevoerd in klinieken of kantoren counselors '.

Related Articles