Soorten Short-Term Memory Loss

August 15 by admin

Korte-termijn geheugen verlies is het onvermogen om nieuwe informatie te onthouden, in vergelijking met de lange-termijn geheugen verlies, waar de verwijzing naar het verleden informatie wordt het moeilijk. Kortetermijngeheugen verlies vloeit voort uit schade aan de mediale temporale kwab, die zich naar het midden van de hersenen, rond het oor; de hippocampus in de mediale temporale kwab en bij beschadiging, kan het korte-termijn geheugen in langetermijnherinneringen niet geconsolideerd. Het type kortetermijngeheugen verlies afhankelijk van de oorzaak van de schade.

chirurgische Damage

Korte-termijn geheugen verlies kan optreden wanneer de mediale temporale kwab is beschadigd tijdens de operatie. Een beroemd geval van chirurgische geheugenverlies gaat om een ​​patiënt alleen bekend als 'HM', die een operatie in 1953. Dr. Suzanne Corkin onderging voor frequente aanvallen in Hartford Hospital, die studeerde en werkte samen met HM tot aan zijn dood in 2008, constateert in haar artikel "Blijvende Gevolgen van Bilaterale Medial Temporal Lobectomie: Clinical Course en experimentele bevindingen in HM 'dat HM de hippocampus was niet-functioneel na grote delen van zijn linker en rechter mediale temporale kwab werden verwijderd. Andere types van temporale operaties, zoals tumor verwijderen, kan ook leiden tot korte termijn geheugenverlies, volgens de NIH.

degeneratieve ziekte

Een ander type van de korte-termijn geheugen verlies wordt veroorzaakt door degeneratieve ziekten. NIH dat de ziekte van Alzheimer, waardoor veranderingen in hersenstructuur, heeft ernstige geheugenverlies symptomen. In het vroege stadium van de ziekte, de patiënt heeft problemen met het onthouden van nieuwe informatie en heeft problemen herinnerend aan de actualiteit. Degeneratieve ziekte geheugenverlies evenwel ontwikkelt tot langdurige geheugenverlies in de latere stadia.

Trauma

De NIH merkt op dat zowel de fysieke en emotionele trauma's op korte termijn geheugenverlies kan veroorzaken. Met hoofdletsel, kan de patiënt schade aan de hersenen, met of zonder een schedelfractuur lijden. Wanneer de impact op de temporale kwab, korte-termijn geheugen verlies mogelijk. Met een traumatische gebeurtenis heeft fysieke schade ontstaan ​​aan de hersenen, maar hersenfunctie kan veranderen. De amygdala, een deel van het limbische systeem dat ook is in de mediale temporale kwab, verantwoordelijk voor emoties en in gebonden met geheugenvorming. Bij emotionele trauma optreedt, wordt de amygdala gaat in overdrive en kan psychologisch geheugenverlies veroorzaken; deze korte-termijn geheugen verlies kan doorgaans worden teruggedraaid met counseling.

Substance Abuse

Kortetermijngeheugen verlies kan ook worden veroorzaakt door alcohol en / of drugsmisbruik. De NIH stelt dat stofgerelateerde korte-termijn geheugen verlies optreedt wanneer een patiënt maakt gebruik van een stof over een lange periode van tijd, waardoor chemicaliën in de hersenen en beschadiging van de hippocampus. Bepaalde geneesmiddelen, zoals benzodiazepines en barbituraten, dragen het risico van korte-termijn geheugenverlies en overmatig alcoholgebruik kan leiden tot Wernicke-Korsakoff-syndroom, een aandoening waarbij de patiënt niet langer nieuwe herinneringen kunnen vormen.

Related Articles