Soorten Interpersoonlijke Conflict

June 9 by admin
Soorten Interpersoonlijke Conflict

Het merendeel van de ernstige conflicten in je leven waarschijnlijk te betrekken mensen die je nauw verbonden, zoals uw vrienden en familie, uw romantische partners en de mensen waarmee je werkt. Als er een conflict niet is opgelost of is toegestaan ​​om te ver te escaleren, het kan de relatie beschadigen. Als u het conflict met succes kan verwerken, kunt u uw relatie met de andere persoon sterker en veerkrachtiger te maken door het verbeteren van uw begrip voor elkaar.

Pseudoconflicts en Real Argumenten

Conflict gebeurt er als twee mensen willen verschillende dingen en kunnen niet tot overeenstemming komen, noch krijgen wat ze willen zonder dat de andere persoon. Bijvoorbeeld, als je wilt om uit te gaan voor Japanse gerechten, terwijl je vriend wil om uit te gaan voor Italiaans eten, je kunt niet allebei krijgen wat je wilt en nog steeds uit eten gaan samen. Volgens Wayne Weiten en Margaret Lloyd, de auteurs van "Psychologie Toegepast op het moderne leven," ogenschijnlijk triviale kwesties als deze zijn vaak "pseudoconflicts," kleine meningsverschillen die een dieper conflict te maskeren in de relatie, functioneren als een uitnodiging om een ​​argument te hebben over de onderliggende problemen.

beleid conflicten

Beleid conflicten zijn meningsverschillen over hoe om te gaan met een situatie die beide partijen beïnvloedt. Zo kan je sterke gevoelens over de beste manier om een ​​project afgerond aan het werk te krijgen, terwijl je collega net zo sterk het gevoel dat het op een andere manier moeten worden behandeld. Of wilt u misschien opzij te zetten een bepaald bedrag van uw inkomen van het huishouden voor sparen, maar je partner wil een beetje meer besteden aan entertainment. Dit soort conflicten kan een winnaar en een verliezer te hebben, maar volgens Pearson's "Interpersoonlijke Communicatie Book," is het effectiever om een ​​win-win-oplossing, waarbij beide partijen een compromis over minder essentiële zaken hun belangrijkste problemen aangepakt te krijgen vinden

Value conflicten

Geen twee mensen hebben exact dezelfde set van persoonlijke waarden. Volgens de Conflict Research Consortium aan de Universiteit van Colorado, kan het gemakkelijk zijn om aan te nemen van de andere persoon is gewoon koppig of koppig over een situatie, wanneer de echte verklaring is dat je een verschil van de onderliggende waarden. Zo kan je gelooft geld te besparen en de planning voor de toekomst is een belangrijke waarde, terwijl uw partner vindt het belangrijker om je leven te genieten in het heden. Conflicten over waarden kan heel moeilijk op te lossen zijn, omdat geen van beide partijen in het gedrang brengt. Soms is de beste optie is om gewoon agree to disagree.

ego conflicten

In een ego conflict, verliest het argument zou gevoel van eigenwaarde van de persoon beschadigen. Bijvoorbeeld, als je wilt om uit te gaan naar een andere film dan je vriend, zou dit normaal gesproken een gemakkelijke probleem op te lossen zijn. Echter, als je het gevoel dat je vriend altijd krijgt om de film die je ziet bij elkaar halen, zou je het gevoel dat het geven van je de minder sterke partner in de relatie zou maken. Om te voorkomen dat gevoel van machteloosheid of benut, zou je het conflict verder escaleren dan de situatie lijkt te rechtvaardigen. Volgens psycholoog Elaine Shpungin, de beste manier om dit soort problemen te behandelen is om de onderliggende conflict direct te confronteren en proberen om het opgelost te krijgen.

Related Articles