Risico's en Complicaties van Bell's Palsy

November 25 by admin

Bell's palsy is een aandoening die ervoor zorgt dat de zenuw in het gezicht gezwollen of worden gecomprimeerd. Bell's palsy treft meer dan 40.000 mensen in de Verenigde Staten elk jaar, volgens de Mayo Clinic. De aandoening komt gewoonlijk tussen leeftijd 15 en 60, maar toch hoofdzakelijk gediagnosticeerd in die 40 jaar of ouder. Met de tijd en vaak geen medische behandeling, Bell's palsy meestal wist op zijn eigen. De meeste mensen herstellen van symptomen van de aandoening binnen een paar weken tot zes maanden. Symptomen zal terugkeren in ongeveer 10 procent van de mensen, de Mayo Clinic zegt, en sommigen zullen symptomen van de rest van hun leven.

risico's

Mensen die het meeste risico lopen voor Bell's palsy zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals mensen met hiv of aids, of degenen die zwanger zijn of diabetes hebben. Een veel voorkomende oorzaak van Bell's palsy is het herpes simplex virus; andere voorkomende virussen verband met de voorwaarde waterpokken, gordelroos en mononucleosis, volgens de Mayo Clinic. Andere risicofactoren die ontstaan ​​van Bell's palsy, zoals een bacteriële infectie, zoals de ziekte van Lyme of tuberculose zouden kunnen aansporen; neurologische aandoeningen; verwonding aan het hoofd of gezicht; tumoren die druk op de gezichtszenuw; en virussen zoals griep of verkoudheid.

complicaties

Korte-termijn complicaties van Bell's palsy zijn spierverlamming aan één kant van het gezicht die ervoor zorgt dat hangen, droge ogen, niet kunnen knipperen, zwellingen in het gezicht, kwijlen, pijn in het oor aan de aangedane zijde, vervormd smaak, een loopneus en moeilijk spreken en eten. In sommige gevallen, Bell's palsy oorzaken bijwerkingen die een leven, met inbegrip van de productie van een abnormale hoeveelheid tranen toen lachen, of watertanden bij ongepaste momenten duren, volgens de National Institutes of Health. Bell's palsy kan ook leiden tot blijvende vervorming gezicht, die, wanneer de spieren van het gezicht atrofie optreedt. palsy patiënten Bell's kunnen problemen proeven te hebben. Zij kunnen ook lijden aan ulcera en infecties van het oog.

overwegingen

De medische gemeenschap heeft geen manier meten of iemand Bell's palsy vóór aanvang van de aandoening zal ontwikkelen. Tests naar Bell's palsy te voorspellen of de complicaties niet bestaan. Volgens de Mayo Clinic, kunnen soms symptomen worden verward met een beroerte, een tumor of andere infectie. Als iemand gelooft zij kunnen gevoelig zijn voor de aandoening op basis van een bepaalde risicofactor, moet zij met haar arts spreken.

Behandeling

Vele malen, mensen met Bell's palsy herstellen zonder medische behandeling. Als medische hulp nodig is, kan een arts een van de verschillende medicijnen, waaronder corticosteroïden of antivirale middelen aan te bevelen. Fysiotherapie kan helpen versterken van de gezichtsspieren. In zeldzame gevallen kan een operatie de druk verlichten op de zenuw die leidt naar het gezicht.

Tijdsspanne

Complicaties van palsy voortgang Bell's snel. Vele malen, zal een persoon wakker om te ontdekken dat hij heeft palsy 's nachts Bell's ontwikkeld. Een tintelingen lip in de ochtend zou gaan naar een volledige geval van Bell's palsy door diezelfde avond. In andere gevallen kan symptomen gedurende een paar dagen. palsy complicaties klok zal zwaarste binnen 2-3 weken na aanvang. Meer dan de helft van de mensen met de aandoening zal herstellen binnen zes weken, en 85 procent zal herstellen binnen een jaar.

Related Articles