Oorzaken van Branden in de enkels tijdens het hardlopen

May 17 by admin
Oorzaken van Branden in de enkels tijdens het hardlopen

Peroneal pezen bevinden zich langs de buitenkant gedeelte van uw enkel, lopen in de achterkant van je voet. Hoewel deze pezen zijn ontworpen om een ​​enorme hoeveelheid stress tijdens het uitvoeren nemen, kan overmatige herhaalde krachten daarop een branderig gevoel en / of irritatie in de enkels. Deze aandoening staat bekend als peroneus tendinitis. Personen met hoge bogen vatbaar zijn voor het ontwikkelen van peroneal tendinitis; echter, kan de aandoening verschijnen in iedereen. Als u aanhoudende enkelblessure pijn tijdens het hardlopen, stop de activiteit tijdelijk totdat u uw arts kan bezoeken.

symptomen

Als u last peroneus tendinitis, uw symptomen zijn waarschijnlijk het meest voor te zijn tijdens het lopen, staan, lopen of deelnemen aan andere het gewicht beïnvloeden activiteiten. Patiënten normaal ervaren pijn en lichte zwelling langs de buitenkant en achterste delen van de enkel. Sommigen geven ook een branderig gevoel, waardoor ze lopen met een slap. Het begin van peroneus tendinitis is geleidelijk en niet optreedt als gevolg van een bepaalde verwonding.

Diagnose

Peroneus tendinitis wordt vaak gediagnosticeerd door uw arts op basis van de medische geschiedenis, evenals een voet en enkel examen. Uw arts zal uw bereik van de beweging te testen, op zoek naar tekenen van zwelling en ontsteking. Uw arts kan een röntgenfoto of MRI bestellen uit te sluiten andere aandoeningen, zoals een scheur van de peroneus pees.

Behandeling

Peroneus tendinitis wordt meestal behandeld met conservatieve maatregelen. Uw arts kan u adviseren om te rusten en running te vermijden totdat de symptomen zijn verdwenen. U kan worden toegestaan ​​om deel te nemen in andere low-impact activiteiten, zoals zwemmen en fietsen. Uw arts kan ook adviseren het gebruik van een enkel brace te helpen verminderen de druk die op uw peroneal pezen. Fysiotherapie en anti-inflammatoire geneesmiddelen kunnen eveneens worden voorgeschreven. Operatie, die betrokken schoonmaken van de pezen, is alleen nodig als je enkel branden is ernstig en alle andere heeft gefaald.

het voorkomen

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om enkel aanbranden te voorkomen tijdens het hardlopen. Investeer in een goed paar loopschoenen, en een bezoek brengen aan een podoloog of sportgeneeskunde professional voor een voet en enkel onderzoek voordat u uw oefening regime te starten. Een bezoek aan een arts kan helpen identificeren eventuele onderliggende voet voorwaarden up-front die pijn kunnen veroorzaken tijdens het hardlopen. Bij het opstarten van een lopend programma, beginnen langzaam en niet overdrijven, langzaam je omhoog te werken naar de plaats waar je wilt zijn door het toevoegen van een paar minuten per week aan uw routine.

Related Articles