Nutrition Facts voor Groentesoep

October 12 by admin
Nutrition Facts voor Groentesoep

Met een verscheidenheid aan groenten samen gekookt in een bouillon, groentesoep is een klassiek gerecht. Groentesoep recepten kunnen worden gepersonaliseerd met verschillende groenten, mengsels en kruiden dat de algehele voeding feiten veranderen, maar de meeste plantaardige soepen bevatten vitaminen en mineralen samen met een balans van koolhydraten, vet en eiwit.

calorieën

De totale calorieën in groentesoep zal variëren op basis van de ingrediënten, maar de meeste groentesoepen zal ongeveer 50 tot 100 calorieën per 1-cup portie bevatten. Een portie van de Weight Watchers Zero Point groentesoep, bijvoorbeeld, bevat 63 calorieën, met 73 procent afkomstig uit koolhydraten, 10 procent uit vet en 17 procent uit eiwitten.

macronutriënten

De koolhydraten in plantaardige soep komen vooral uit de groenten. Bovendien, groenten ook dienen als een belangrijke bron van voedingsvezels. Gecondenseerde groentesoep, bevat bijvoorbeeld ongeveer 15 g totaal koolhydraten, alsmede 3 g voedingsvezels en 5 g suikers. Eiwit kan worden gevonden in bepaalde groenten, maar komen ook van toegevoegde rundvlees of kip producten. Meest groentesoepen bevatten geringe hoeveelheden verzadigd vet en cholesterol.

Vitamines en mineralen

Door de verscheidenheid aan groenten inbegrepen, kan groentesoep een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen en mineralen. De totale hoeveelheid vitaminen en mineralen is afhankelijk van de selectie, variatie en hoeveelheid groente gekenmerkt in de soep. De meest voorkomende vitaminen en mineralen in groenten omvatten vitamine E, thiamine, niacine, vitamine B6, kalium, koper, mangaan en vitamine A.

effecten

Groentesoep is een lage glycemische eten omdat de meerderheid van de koolhydraten complex. Een portie van groentesoep geldt als een 6 op de geschatte glycemische lading, een meeteenheid gebruikt om de invloed van een voedsel op de bloedsuikerspiegel van het lichaam te bepalen. Volgens NutritionData.com, moet een individu geschat glycemische lading niet meer dan 100 per dag, dus groentesoep wordt als laag beschouwd op de geschatte glycemische schaal.

De ontsteking is echter een meting wordt gebruikt om de ontstekings- of anti-inflammatoire respons van een individu te bepalen is om voedingsmiddelen, is een effect groentesoep op het lichaam. Groentesoep wordt beschouwd als mild inflammatoire met een IF score van -14. Net als bij de geschatte glycemische lading, de IF cijfer heeft een streefcijfer van 50 per dag.

overwegingen

Sommige groentesoep recepten kunnen overmatige hoeveelheden natrium leveren. Hierdoor laag natriumgehalte recepten zijn dat de volledige hoeveelheid natrium per portie van 890 mg tot iets meer dan 100 mg kan verminderen.

Related Articles