Mahi-mahi Nutrition

December 6 by admin
Mahi-mahi Nutrition

Als u een low-vette vis een gezonde aanvulling op uw dieet te maken te zoeken, bereiken voor mahi-mahi, ook wel goudmakreel. De North Carolina Department of Health and Human Services geeft mahi-mahi zo laag in kwik, waardoor het een gezonder alternatief voor soortgelijke-proeverij, maar kwik beladen vis, zoals zwaardvis. Het toevoegen van mahi-mahi aan uw dieet verhoogt uw inname van voedingsstoffen, omdat het gunstig mineralen, vitaminen en eiwitten die nodig zijn voor een goede gezondheid bevat.

Eiwit en vet

Elke portie mahi-mahi bevat 134 calorieën, met de meerderheid van de calorieën uit eiwit. Zes ounces vis biedt 31,5 gram eiwit, dat is 53 procent van de dagelijkse eiwitinname eisen voor de gemiddelde 150-pond persoon. Dit eiwit bevat alle aminozuren u enzymen die essentieel zijn voor het cellulaire metabolisme te produceren hemoglobine nodig voor zuurstoftransport en ondersteuning gezond spierweefsel. Mahi-mahi bevat ook een karige 1,2 gram vet per 6-ounce portie, waardoor het een zeer mager bron van eiwitten.

Vitamine B-5 en B-6

Voeg mahi-mahi aan uw dieet om uw vitamine-inname, met name vitamine B-5 en B-6 stimuleren. Beide voedingsstoffen helpen je cellen goed te laten functioneren door het ondersteunen van de celstofwisseling. Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in de hersenfunctie door u te helpen neurotransmitters, een familie van chemische stoffen die uw stemming, interne biologische klok en andere neurologische processen te controleren te maken. Van haar kant, vitamine B-5 helpt je hormonen te produceren. Een 6-ounce portie mahi-mahi bevat 1,3 milligram vitamine B-5 en 0,7 milligram vitamine B-6. Dat is ongeveer een kwart van de dagelijkse B-5 instroomeisen, en 54 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine B-6.

Kalium en Selenium

Mahi-mahi verhoogt uw opname van mineralen, vooral kalium en selenium. Een 6-ounce portie bevat 62 microgram selenium, meer dan je hele aanbevolen dagelijkse inname, samen met 707 milligram kalium, dat is 15 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Zowel selenium en kalium helpt uw ​​lichaam omgaan met de ziekte. Selenium stimuleert het immuunsysteem, zodat je lichaam besmettelijke ziekten kunnen bestrijden, terwijl kalium verlaagt de bloeddruk ter bestrijding van hart- en vaatziekten. Kalium ondersteunt ook het hart en de spierfunctie, terwijl selenium houdt uw schildklier functioneel.

Presenteren mahi-mahi

nature zoete smaak mahi-mahi maakt het een ideale koppeling voor verse groenten en kruiden salsa's, die nutritionele waarde toevoegen aan uw maaltijd zonder het stimuleren van uw vet en natrium-inname. Dice meloen en papaya, vervolgens combineren met gezaaid jalapeno en gehakte koriander voor een tropisch fruit salsa, of meng gehakte ontpit kersen en verse munt voor een smaakvolle, kleurrijke optie. Oefen gezond koken methoden bij het maken van mahi-mahi - voor kiezen om grill of braden, in plaats van frituren in olie.

Related Articles