Low Testosteron behandeling Risico's

July 21 by admin

Lage testosteron kan het gevolg zijn van een aantal voorwaarden, en kunnen nadelige fysiologische en psychologische veranderingen bij mannen veroorzaken. De behandeling bestaat meestal toedienen van synthetische testosteron, dat niet is bestemd voor mensen die last hebben van bepaalde reeds bestaande hygiënische omstandigheden, en kan leiden tot verschillende bijwerkingen, sommigen van hen levensbedreigend.

Identificatie

Bij mannen, testosteron een steroïde hormoon nature in de testikels en in kleinere hoeveelheden door de bijnieren. Het zorgt ervoor dat de ontwikkeling van mannelijke kenmerken tijdens de puberteit, produceert sperma en vertoont anabole effecten die de spiermassa en botdichtheid verhogen.

Mannen met een lage testosteronspiegel (hypogonadisme) kan verminderde spiermassa te ervaren (gepaard met een verhoogde lichaamsvet), verlies van botdichtheid, erectiestoornissen, lagere libido, vermoeidheid, depressie, slecht geheugen, onvermogen zich te concentreren, gynaecomastie (de ontwikkeling van een grotere borsten weefsel), hoge bloeddruk en veranderingen in bloedserum cholesterol.

Behandeling

Aangeboren oorzaken van een laag testosteron omvatten het gebrek aan testikels bij de geboorte; Klinefelter-syndroom, die een extra X-chromosoom betreft; en Kallmann syndroom, die lage niveaus van testosteron precursoren door de hypothalamus omvat. Testosterontekort kan ook veroorzaakt worden door stress, zwaarlijvigheid, hypertensie, alcoholmisbruik, diabetes, chemotherapie, bestraling en verwondingen aan de hypothalamus, hypofyse of testikels.

Artsen kunnen het testosteron voorlopers humaan choriongonadotrofine (hCG) of gonadotropin releasing hormone voor de behandeling van het syndroom van Kallmann beheren. Alle andere oorzaken van lage testosteron worden behandeld door het gebruik van synthetische testosteron. Wanneer de behandeling wordt gebruikt om te keren of te verlichten lage testosteron klachten over door het verouderingsproces gebracht, wordt deze behandeling verwezen als hormoon-substitutietherapie.

contra-indicaties

Als synthetische testosteron de prostaat, oudere mannen en mannetjes kunnen vergroten of last hebben van of een genetische aanleg voor prostaatkanker mag geen testosteron nemen. Mannen met borstkanker moeten ook voorkomen dat het nemen van testosteron.

Omdat testosteron veranderingen in de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken, moeten diabetici hun arts te raadplegen voor gebruik en nauwlettend toezien op hun glucose tijdens de behandeling. Andere patiënten die moet uitvoeren weegt de voors en tegens van testosteron behandeling met hun arts onder mannen met een leverziekte, hart-en vaatziekten, pijn op de borst, hoge cholesterol en hartfalen.

Tenslotte enkele bestanddelen van synthetische testosteron --- zoals benzylalcohol --- kan allergische reacties veroorzaken.

levertoxiciteit

Langdurige behandeling met synthetische testosteron kan peliosis hepatis, een potentieel fatale aandoening waarbij bloed gevulde cysten ontwikkelen zich in de lever, de nieren of beide organen veroorzaken. Levertoxiciteit kunnen ook resulteren uit synthetische testosteron gemodificeerd door de werkwijze van 17-alfa-alkylering (het toevoegen van een alkylgroep, welke effecten testosteron verlengt). Testosteron verandert ook normaal leverenzymen.

Testosteron kan ook leiden tot het lichaam om overtollig water en natrium, die extra druk legt op de lever en de nieren te behouden.

Other Side Effects

Testosteron beïnvloedt bloedserum cholesterol, wat kan leiden tot hoge bloeddruk, atherosclerose en hartziekten. Het kan ook vergrote prostaat, moeite met plassen, geelzucht en zwelling van de voeten en enkels.

Psychologische effecten kunnen zijn prikkelbaarheid, verhoogde agressie, depressie en hoofdpijn.

Complicaties als gevolg van Delivery Methods

De levering methoden van testosteron behandeling kan leiden tot bijwerkingen die hepatotoxiciteit bevatten (orale tabletten); abces, infectie en fluctuatie in libido, stemming en energie (van injecteerbare testosteron); en huiduitslag, irritatie van de huid en mannelijke kaalheid (van de toepassing van testosteron crèmes, sprays of patches).

andere complicaties

Related Articles