Lijst van kruisbloemige groenten

October 12 by admin
Lijst van kruisbloemige groenten

Overzicht

Laat de kracht van het hebben van kruisbloemige groenten als onderdeel van uw dieet niet te onderschatten. Kruisbloemige groenten bevatten krachtige antioxidanten, die inflammatie verminderen en het risico op bepaalde chronische ziekten verminderen. Ze bevatten glucosinolaten, crambene, indol-3-carbinol en isothiocyanaten, waarvan is aangetoond dat risico op kanker te verlagen.

Algemeen bekend kruisbloemige groenten

Broccoli en bloemkool zijn algemeen bekend groenten die worden beschouwd kruisbloemige groenten. Het is belangrijk op te merken dat de hoge hitte gunstige effecten van deze groenten kan verminderen. In plaats van het koken, licht stoom, gebakken of roerbak deze groenten. Als de smaak van deze groenten niet behagen voor u, probeer ze met een beetje knoflook, ui en kruiden. De smaak kan ook worden aangevuld met zout en peper. Broccoli en bloemkool kunnen ook een smakelijke aanvulling op een omelet, braadpan of pasta.

Bladgroenten kruisbloemige groenten

Boerenkool, kool en boerenkool zijn meestal gemakkelijk op de begroting en makkelijk om te koken. Zij kunnen aan stoofschotels of soepen of licht gebakken worden toegevoegd. Probeer ze in pasta's of stoofschotels. Je kunt ze aantrekkelijker met kruiden, zout en peper te maken. Stoom ze voor een eenvoudige bijgerecht of vergroting van de voeding van uw hoofdgerecht door het toevoegen van hen gesneden tijdens het kookproces.

Speciale Gelegenheid kruisbloemige groenten

Chinese kool, Chinese kool, waterkers en rucola mogen niet als gewoonlijk, maar ze worden ook beschouwd kruisbloemige groenten. Waterkers en rucola kunnen worden gebruikt in salades. Paksoi en Chinese kool kan lichtvaardig worden gebakken in olijfolie met een beetje knoflook of kan in een smakelijke roerbak worden gezet. Ze kunnen ook worden gebruikt in soepen en salades.

Kruisbloemige Wortelgewassen

Sommige wortelgroenten zijn ook kruisbloemige. Zij omvatten radijs, rapen en pastinaak. Deze groenten zijn sterker van smaak en kan in een roerbak met andere groenten of licht gestoomd worden gemengd. Ze maken een grote bijgerecht of een late toevoeging aan soepen.

Related Articles