Koelwater problemen op een Yamaha 4-takt 9.9 Horsepower

June 2 by admin

Een koelwater probleem in de Yamaha 9.9 pk buitenboordmotor vergt weinig in de weg van gereedschappen. Voordat je toevlucht nemen tot de gereedschapskist, hoewel, moet u eerst het water dat afkomstig is van het meer, beek, rivier of oceaan waarin de motor wordt ondergedompeld kan krijgen in de motor te waarborgen. Daarna sleept u de gereedschapskist. Als het water inlaten voor de motor schoon zijn, moet u de waterpomp vervangen. Het project wordt best uitgevoerd met de buitenboordmotor in de bedrijfspositie op de achterkant van de boot of met de buitenboordmotor op rechtop parkeerstand.

instructies

Simple Stuff en de Unit Lower verwijderen

1 Wikkel de punt van een zakmes in een dunne doek en verwijder alle begroeiing of dieren in het wild vind je het bezetten van de waterinlaten. De inlaten bevinden zich net onder de bovenrand van de lagere eenheid de buitenboordmotor's.

2 Schakel de buitenboordmotor in de "forward." Verwijder de prop met behulp van een bahco - iets wat je moet elke keer dat u gaat varen doen - en verwijder eventuele vislijn rond de schroefas. Door dit te doen voordat u begint met het onderhoud heeft een gelukkig neveneffect: Als door een ongeluk de motor probeert te starten, zul je niet worden verminkt, verminkt of gedood door een draaiende propeller.

3 Reik onder de voorste rand van de motor zaak en schuif je hand enkele centimeters terug. Uw hand zal lopen in twee stangen: een horizontale en een verticale, bij elkaar gehouden door een clip. Klik de klem los om de verschuiving as los te koppelen.

4 Verwijder de vier 9/16-inch borgmoeren en ringen van de lagere eenheid studs die omhoog steken door de rand van de lagere eenheid, met behulp van een steeksleutel. Er zijn twee noppen aan de voorkant, twee aan de achterzijde. Trek recht naar beneden op de onderste unit voorzichtig, omdat je de aandrijfas en de verschuiving as weg van de engine.Try niet tegen het lijf loopt, hetzij op om het even wat te trekken.

Vervangen van de Pomp van het Water

5 Verwijder de vier 3/16 inch bouten waarmee het deksel van de waterpomp omringen, die aan de bovenkant van de onderste eenheid op basis van een socket en ratel. De pomp hoes is gemakkelijk te herkennen - de aandrijfas loopt door het. Trek de waaier en pomp klep omhoog en over de bovenkant van de aandrijfas, en de vangst van de sleutel die de rotor verbindt met de aandrijfas.

6 Trek de waaier uit het pomphuis. Vet de binnenzijde van het pomphuis met waterdichte mariene vet. Dompel de punt van de sleutel in het vet en glijden in zijn uitsparing in de buurt van de bodem van de aandrijfas. Op grotere Yamaha, moet u de aandrijfas aan de waaier schoepen set draaien, maar dat is niet nodig met de 9.9-pk buitenboordmotor.

7 Duw een nieuwe waaier - van de pomp vervangende kit - in het pomphuis. Spreid een klein beetje van de thread locker op de 16/03-inch waterpomp dekselbouten. Schuif de waaier en pomplichaam terug de aandrijfas van de sleutel en naar de bovenkant van de onderste eenheid. Rijg de bouten op zijn plaats en draai elk tot 18 voet-pond met een momentsleutel en een kruising patroon.

8 Til de lagere eenheid direct een back-up in het lichaam van de buitenboordmotor. Leid de noppen aan de rand van de onderste eenheid via de gaten aan de "leg" van de buitenboordmotor. Vervang de ringen en de borgmoeren, aanscherping ze met je vingers. Draai ze tot 105 foot-pounds

Hints

  • Koppel de negatieve kabel van de accu voordat u onderhoudswerkzaamheden aan de buitenboordmotor, om onbedoeld starten te voorkomen. Verwijder de moer uit de negatieve post met een 5/16-inch box-end moersleutel. Til de kabel van de accu, verplaatsen buiten de accubak en sluit het deksel van de accubak. Nadat het werk is voltooid, sluit u de negatieve accukabel.
  • Of u werken aan uw buitenboordmotor op de boot of op een opslagkaart staan, verwijder de schroef moer. Het uitblijven van een propeller te verwijderen alvorens reparatie of onderhoud is een uitnodiging om een ​​propeller-strike verwondingen, die kunnen verminken of te doden.

Related Articles