Is het veilig om een ​​elektrische tandenborstel gebruiken op Crowns?

May 15 by admin

Is het veilig om een ​​elektrische tandenborstel gebruiken op Crowns?


In een woord, ja, het is veilig om een ​​elektrische tandenborstel te gebruiken op kronen. De American Dental Association pleit voor het gebruik van een tandenborstel - handmatig of elektrisch - op kronen, zolang het draagt ​​de ADA Seal of Acceptance. De ADA stelt voor het gebruik van elektrische (of batterij-aangedreven) tandenborstels dat de veiligheidseisen van een gerespecteerde veiligheid groep zoals Underwriters Laboratories hebben voldaan, moet Inc. tandenborstel fabrikanten bewijs leveren aan UL, Inc., uit ten minste één klinisch onderzoek naar de show product veilig is voor orale weefsels en tandheelkundige restauraties - en dat geldt ook kronen.

Geen bewijs van erosie

De meeste tandartsen raden het gebruik van een elektrische tandenborstel, omdat de haren in verschillende richtingen te draaien tegelijkertijd, waardoor meer intensieve reiniging actie. Het aantal slagen gegenereerd met de hand is 300 per minuut, terwijl een elektrische tandenborstel genereert 30.000 per minuut. In een studie uitgevoerd in 1997 aan de Universiteit van Iowa College van Tandheelkunde, en in een andere plaats in 2008 op Pacific Dental Institute in Portland, Oregon., Tandartsen vond dat elektrische tandenborstels veroorzaakte geen indeling of slijtage in kronen.

Soorten Kronen

De duurzaamheid van een kroon afhankelijk van de materialen. All-porseleinen kronen zijn het minst duurzaam. Goud is de meest duurzame, maar de minst wenselijk om cosmetische redenen. Porselein gesmolten metaal wordt beschouwd als een sterke, duurzame en cosmetisch wenselijk.

Vermijd Crown Problemen

Als u zich zorgen over de kroon problemen zijn, vermijd kleverig, taai voedsel (kauwgom, caramel), die kon trekken de kroon uit. Vermijd harde, knapperig voedsel dat zou kunnen verjagen of breken de kroon. Wanneer flossen, niet de tandzijde op te tillen, wat zou kunnen tillen een kroon. Trek het uit vanaf de zijkant. Maar als je kruin goed is gelegd op, niets van dit alles zou een bron van zorg.

Als u vermoedt dat een probleem

Aarzel niet om contact op met uw tandarts als u vermoedt dat u het verliezen van een kroon.

Schoonmaken is de sleutel

De American Dental Association adviseert regelmatig poetsen - of u kiest voor een handmatige, elektrische of sonische tandenborstel - voor al uw tanden, gekroond of niet.

Related Articles