Informatie over Neuropathie

August 12 by admin

Meer dan 20 miljoen mensen in de Verenigde Staten lijden aan neuropathie. Neuropathie is ook bekend als perifere neuropathie. Het is een aandoening van het zenuwstelsel beïnvloeden verschillende zenuwen in het lichaam. Het is de oorzaak van de pijn en gevoelloosheid gevoeld door het hele lichaam. Er zijn veel verschillende soorten neuropathie voor een of meerdere delen van het lichaam. De symptomen variëren afhankelijk van de ernst van de ziekte.

Soorten neuropathie

Volgens de Neuropathie Association, zijn er meer dan 100 soorten neuropathie en die naar verschillende factoren zoals soort zenuwen beïnvloed kan worden verkleind, lichaamsdelen beïnvloed en de oorzaak van de aandoening.

Wanneer de neuropathie invloed op een motorische zenuw in het algemeen invloed op je bewegingen. Toen zij de gevoelszenuwen hebben beïnvloed, kan dit van invloed op je temperatuur, pijn niveau en tastzin. Als de automatische zenuwen betrokken zijn zult u merken dat uw ademhaling, bloeddruk, spijsvertering, of zelfs de seksuele functie is betrokken.
Wanneer de neuropathie is opgemerkt in één deel van het lichaam is bekend als mononeuropathie. Als het van invloed op veel gebieden is het bekend als polyneuropathie; en voor zover dezelfde delen van het lichaam aan beide zijden van het lichaam beïnvloedt bekend als symmetrische neuropathie.

Volgens de Neuropathie Association, 30% van de gevallen van neuropathie bekend als diabetische neuropathie. Bij een andere 30% van de gevallen is er geen bekende oorzaak dus bekend is als idiopathische neuropathie.

Oorzaken van neuropathie

Neuropathie veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waaronder de compressie diepe sneden, toxinen, ontsteking, alcoholisme, auto-immuunziekten zoals Guillian Barre, Bell's palsy, kanker, carpaal tunnel syndroom, ziekte van Lyme, HIV / AIDS, vitaminetekorten en blootstelling aan de koude. Soms is de oorzaak van neuropathie onbekend.

Symptomen van neuropathie

Neuropathieverschijnselen variëren afhankelijk van de ernst en het soort zenuw die wordt beïnvloed. Symptomen zijn onder meer gevoelloosheid, pijn, spierzwakte, krampen, spasmen, verlies van coördinatie, blaasproblemen, bloeddruk problemen, gevoeligheid voor aanraking, wazig zien, en gewichtsverlies.

Complicaties van neuropathie

Indien neuropathie onbehandeld u ernstige complicaties waaronder verlies van zenuwfunctie, weefselschade, chronische pijn, depressie, geheugenverlies, en ook de noodzaak van amputatie hebben. Snelle behandeling is nodig als je deze aandoening.

Diagnose en testen

De diagnose van neuropathie is gemaakt na een grondig neurologisch onderzoek en testen die kunnen zenuwgeleiding studie omvatten; zenuwen, huid of spierbiopsie, en eventueel een lumbaalpunctie om te zien of een infectie wordt veroorzaakt door de symptomen.

behandelingen

De eerste lijn van behandeling is de oorzaak te elimineren, indien mogelijk. Als je diabetes hebt, het moet zorgvuldig worden gereguleerd. Als u een infectie die wordt veroorzaakt door de staat, moet u worden behandeld voor de infectie.

Medicijnen zoals Cymbalta, Neurontin en Topamax wordt ook gebruikt om te helpen bij neuropathie. Injecties met plaatselijke verdoving en steroïden ook helpen. U kunt ook een actueel crème proberen, zoals Zostrix of pijn plekken zoals lidocaïne, dat is bewezen effectief te zijn. Als u deficiënt in een bepaalde vitamine supplementen zal ook effectief bij het bestrijden van de aandoening. Andere behandelingen omvatten fysiotherapie.

Related Articles