Hoe maak je een Ham Shank Rook op een houtskoolgrill

October 12 by admin
Hoe maak je een Ham Shank Rook op een houtskoolgrill

Ham komt van de achterpoot van het varken, en het schachtdeel is het laagste deel van de hele ham. Ham shank komt meestal been en is verkrijgbaar in supermarkten of "klaar om te eten" of "klaar om te koken." Ham schachten die klaar zijn om te eten zijn al gekookt zijn; ready-to-kok Shanks vereisen koken voor een veilige consumptie. Zorg ervoor dat uw ham een ​​inwendige temperatuur van ongeveer 145 graden Celsius bereikt. Een manier om dit kooktemperatuur te bereiken en toe goede rokerige smaak is om de ham schacht roken op een traditionele houtskool grill.

grill Voorbereiding

Stap 1

Plaats hardhout chips in water en laat ze gedurende minstens 30 minuten.

Stap 2

Plaats de houtskool in de grill en spuit het met lichtere vloeistof - of gewoon lichter briketten toe te voegen aan uw grill. Steek hen en hen in staat stellen om te branden totdat ze wit of lichtgrijs.

Stap 3

Verdeel de verlichte houtskool in de helft, en duw het tegen beide zijden van de grill, het creëren van een open ruimte in het midden.

stap 4

Plaats een aluminium lekbak in de open ruimte en giet er drie koppen van een vloeistof in de pan. Deze vloeistof zal helpen om de lucht in de grill vochtig en te voorkomen dat de ham uitdroogt.

stap 5

Plaats een handjevol geweekte houtsnippers op beide palen van houtskool, en vervang de grill eten rooster.

Roken

Stap 1

Plaats uw ham schacht op het rooster boven de lekbak.

Stap 2

Bewaken van de inwendige temperatuur van de ham schacht met een vleesthermometer. Volgens de USDA, ham moet een inwendige temperatuur van 145 graden Fahrenheit volledig gekookt bereiken.

Stap 3

Verwijder de ham schacht wanneer het de juiste temperatuur heeft bereikt, tent losjes met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Rusten eindigt het kookproces en dwingt de sappen om reabsorb in het vlees voor een malser gerookte ham schacht.

Tips

  • Als je er geen hebt, overweeg dan de aanschaf van een afstandssensor vleesthermometer. De temperatuursonde is nog in het vlees en stuurt een signaal naar een buiten scherm voor nauwkeurige, zonder gedoe monitoring.

Wat je nodig hebt

  • hardhout chips
  • Lichtere vloeistof of lichter briketten
  • Aluminium lekbak
  • Lekbak vloeistof - appelsap, bier, wijn of runderbouillon
  • vleesthermometer
  • Aluminiumfolie

Related Articles