Fysiotherapie voor Colon resectie Chirurgie

June 26 by admin
Fysiotherapie voor Colon resectie Chirurgie

Colon resectie chirurgie, ook wel een colectomie, is een gebruikelijke behandeling van colonkanker en andere aandoeningen die een gedeelte van het colon moeten worden verwijderd. Tijdens een colon te verwijderen, wordt het zieke deel van de dikke darm chirurgisch verwijderd, en de twee gezonde uiteinden van de colon worden reattached. Om de dikke darm te bereiken, een chirurg door lagen van buikspier weefsel te snijden. Door ingreep maakt buikspieren atrofie en littekenweefsel vormen. Zoals u herstellen, zijn fysiotherapie oefeningen die zijn ontworpen om kracht weer op te bouwen in de buikspieren nodig. Raadpleeg altijd een arts voordat het starten van een nieuw trainingsprogramma.

abdominale Plank

Ga liggen op je buik en prop jezelf omhoog met je ellebogen. Uw ellebogen moet op je borst, met je onderarmen plat op de vloer. Houd uw benen rechtop met je voeten bij elkaar. Til je heupen in de lucht, zodat de enige lichaamsdelen die de vloer raken zijn je onderarmen en je tenen. Houd uw ellebogen direct onder je schouders en je rug en benen recht gedurende de gehele oefening. Contract je buikspieren en houd deze positie voor zo lang als je kunt. Voer 2-3 sets, die voor ongeveer 15 seconden per keer.

Side Plank

Begin met het liggend op je zij met je benen recht en één voet op de top van de andere. Prop jezelf omhoog met je elleboog en houd je hele onderarm plat op de vloer. Plaats uw andere hand op de buitenkant van je heup. Met je rug en benen recht, hef je lichaam van de vloer, zodat alleen je onderarm en je voet in contact komen met de vloer. Houd deze positie voor ongeveer 15 seconden en herhaal aan de andere kant.

liegen Hyperextension

Lig plat op je buik op de grond met je benen recht naar buiten achter je. Strek je armen naar je heupen met je handpalmen naar de grond gedrukt. Terwijl je je kin omhoog en kijken uit, span je buikspieren en onderrug terwijl je langzaam je schouders en borst verhogen van de vloer. Houd gedurende drie seconden, het handhaven van de spanning in je buikspieren, en laat jezelf terug naar de uitgangspositie. Herhaal voor 2-3 sets van ongeveer 12 tot 15 herhalingen.

flutter Kick

Ga op je rug liggen met je benen recht en voeten dicht bij elkaar. Houd je armen gestrekt langs je lichaam met je handpalmen naar beneden gedrukt in de vloer. Til je hielen ongeveer 6 inch van de vloer en maak kleine, snelle up-en-neer bewegingen met je benen. Zorg ervoor dat je buikspieren te scherpen als je kick. Voer 2-3 sets van ongeveer 25 tot 30 herhalingen per set.

Related Articles