Fact Sheet over fibromyalgie

August 12 by admin

Fact Sheet over fibromyalgie


Fibromyalgie is een slecht begrepen, arthritis-achtige toestand die constante pijn en vermoeidheid veroorzaakt, hoewel het niet progressief of fataal. Artsen nog niet begrijpen de oorzaak, en er is geen remedie. De artsen kunnen echter voorschrijven een regime van medicatie en therapie om patiënten te helpen te leven met de aandoening.

symptomen

Fibromyalgie veroorzaakt wijdverspreide spierpijn gehele lichaam en sterker pijn wanneer druk wordt uitgeoefend op punten ving zoals de achterkant van het hoofd, zijkanten van de hals of rond grote gewrichten. Andere symptomen zijn onder meer problemen met het geheugen, tintelingen in de handen of voeten, het prikkelbare darm syndroom en ochtendstijfheid.

Diagnose

Artsen testen voor fibromyalgie door druk op 18 punten op het lichaam en overweeg tenminste 11 gevoelige punten een waarschijnlijke hypothese van de aandoening. Ze kunnen ook een bloedonderzoek opdracht uit te sluiten andere aandoeningen.

Behandeling

Drie types van medicatie kan symptomen van fibromyalgie verlichten: pijnstillers en anti-inflammatoire geneesmiddelen, antidepressiva om slaap en anti-epilepsie medicijnen pijn verder te beperken. Artsen kunnen ook aan het adviseren en / of fysiotherapie.

overwicht

De Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention schat dat fibromyalgie treft ongeveer 2 procent van de volwassenen. Vrouwen hebben een hoger risico, outnumbering mannen in diagnoses door een verhouding van 7-1.

Controverse

Omdat de artsen niet in staat om een ​​precieze oorzaak van fibromyalgie lokaliseren zijn geweest, sommigen beschouwen fibromyalgie om een ​​set van de symptomen in plaats van een enkele aandoening.

Related Articles