DNA Testen op dragerschap voor de ziekte van Huntington

August 12 by admin

Genetische testen is een uitstekende manier om te bepalen of een individu risico loopt op het ontwikkelen van een bepaalde ziekte. Het wordt bijzonder belangrijk wanneer de ziekte die men getest heeft invloed van betekenis hebben functioneren en gezondheid van een persoon. Een dergelijke ziekte de ziekte van Huntington, het screenen op beschikbare.

Waarom de test wordt gedaan

de ziekte van Huntington is een ziekte van het zenuwstelsel. Het wordt als zeer ernstig, omdat de invloed op het zenuwstelsel kan resulteren in verlies van mentale en motorische functies, evenals veranderingen in de persoonlijkheid. Momenteel is er geen genezing. Mensen die de genetische test voor de ziekte van Huntington te ondergaan meestal doen om erachter te komen wat voor soort toekomst is voor hen en om afspraken te maken voor zorg als dat nodig is.

Hoe de test wordt gedaan

De test voor de ziekte van Huntington bestaat uit verschillende pre-test evaluaties, een bloedafname en post-test openbaarmaking en begeleiding. In de eerste sessies arts beoordeelt de patiënt symptomen en biedt psychologische counseling. Het bloedonderzoek gebeurt dan in een lab. Dit wordt gevolgd door de geneesheer de testresultaten, die kan oplopen tot een maand terug te krijgen. Als de test positief is, dan meer sessies kan worden gepland om behandeling opties te bespreken en om eventuele negatieve psychologische impact van de diagnose te verminderen.

Wat de dokter Zoekt

DNA moleculen bestaan ​​uit vier verschillende soorten basen. Op de vierde chromosoom, een bepaalde reeks van drie van de vier basen (cytosine, adenine en guanine) herhaalt. Wanneer de test voor de ziekte van Huntington gebeurt, de arts of laborant bepaalt of de sequentie komt meer dan 35 keer. Wanneer de reeks vindt plaats tussen 36 en 39 keer, dan is de test niet overtuigend, terwijl de test positief wordt beschouwd als 40 of meer herhalingen zijn gevonden.

Kosten

De gemiddelde kosten voor de ziekte testen van Huntington is tussen de $ 1.500 en $ 2.000. Deze kost omvat de kosten van de primaire en post-testen evaluaties en counseling. 220 $ van het totaal uitgegeven naar de werkelijke DNA-analyse, zodat de meerderheid van de prijs omvat kantoor visitaties plaats laboratoriumkost.

overwegingen

Hoewel de test voor de ziekte van Huntington kan bepalen of iemand drager voor de conditie, de test onvoldoende voorspellen of symptomen optreedt of wanneer zij zullen manifesteren. Bovendien, hoewel de test tijdens de zwangerschap kan worden gedaan om te bepalen of geen kind drager te doen is een beetje controversieel omdat, net als bij andere genetische tests, kan een positief testresultaat leiden tot de beëindiging van de zwangerschap. Dit is de reden waarom de evaluatie en de sessies zo serieus worden genomen.

Related Articles