De aard van de Moving Joints

May 9 by admin

De aard van de Moving Joints


Mensen hebben meer dan 200 gewrichten die hun botten verbinden. Synarthroses gewrichten, zoals de platen van de schedel, helemaal niet bewegen. Amphiarthroses gewrichten, zoals de wervels, zodat enige beweging. De meeste van de gewrichten van het lichaam, maar kunnen bewegen met behulp van gewrichtsvloeistof, een smeermiddel tussen twee gewrichten zoals de nek, schouder, heup, knie, elleboog, enkel, vingers en tenen. Deze synoviale gewrichten, genaamd diarthroses gewrichten, vrij beweegbaar en zijn onderverdeeld in zes soorten.

Ball-and-socket gewrichten

Het beeld van een bal en socket roept perfect de anatomie van het gewricht. Schouders en heupen soorten ball-and-socket gewrichten, waarbij een uiteinde van het bot rond en past tegen de concave vorm van het aangrenzende bot voor een groot bewegingsbereik. Het heupgewricht is hoogstwaarschijnlijk worden uitgevoerd door artrose, de meest voorkomende vorm van artritis, waardoor pijn, zwelling en verlies van gezamenlijke beweging.

Condyloid of Compound Joints

Tiny boonvormige botten genaamd condylen sluit de botten van de palm, die bekend staat als metacarpals, aan de vingers, die bekend staat als vingerkootjes. Dezelfde monteurs toetreden tot de voet botten, of middenvoetsbeentjes, aan de tenen, ook vingerkootjes genoemd. Condyloid gewrichten in staat hoekbeweging in plaats van rotatie. Een andere term voor condyloid gewrichten verbinding gewrichten. Condylen aanwezig zijn tussen de schedel en de wervelkolom en maken het mogelijk om je hoofd knikken.

pivot Gewrichten

Scharnierverbinding treedt op wanneer het ronde oppervlak van een bot past in de ring of pezen van een bot. De twee arm botten onder de elleboog, genaamd de radius en de ellepijp, delen een scharnierverbinding. Het einde van de straal roteert rond de as van de ellepijp als de handpalm naar binnen en naar buiten wordt gedraaid, zoals in de "Royal wave". Ook de verbinding tussen de as en atlas van de hals is een scharnierverbinding zodat de kop kan draaien van links naar rechts.

zweefvliegen Gewrichten

Polsen en enkels zijn voorbeelden van zweefvliegen gewrichten. Vlakke oppervlakken van deze botten schuiven over elkaar, waardoor een beperkte mate van beweging.

scharnierpunten

Ellebogen en knieën scharnierverbindingen, waarbij het afgeronde oppervlak van een bot omhelst het gewelfde oppervlak van een bot. Ligamenten Aan de zijkant van de scharnierpunten, waardoor de botten om te bewegen in één vlak alleen voor de buiging (trekken) en uitbreiding (uit te breiden out). De knie is een van de meest vervangen gewricht in de VS

zadelgewricht

De duim is het enige zadelgewricht in het lichaam en is flexibeler dan ofwel een scharnierverbinding of een glijdende verbinding. Het aanraken van oppervlakken van deze beenderen hebben zowel concave en convexe vormen, waardoor beweging in twee richtingen mogelijk. Bijvoorbeeld, de duim kan "kruisen" de palm.

Related Articles