Cerebral Palsy & Levensverwachting

August 12 by admin

Wat doen Geri Jewell, Chris Fonseca en Josh Blue hebben met elkaar gemeen? Naast het feit dat de beroemde komieken die zijn verschenen in sitcoms, op late-night TV, en in concertzalen, werden ze allemaal geboren met een hersenverlamming of CP. CP is een ongeneeslijke aandoening van twee op de 1000 baby's geboren in de Verenigde Staten elk jaar. De symptomen van cerebrale parese zijn talrijk en gevarieerd, evenals de oorzaken en risicofactoren - waardoor de vraag levensverwachting moeilijk te bepalen.

symptomen

De tekenen en symptomen van cerebrale parese zijn gevarieerd, en variëren van mild tot ernstig. Een persoon met cerebrale parese kunnen moeite hebben met fijne en grote spiercoördinatie hebben, hebben stijf en stijf of zwak en slappe spieren, beven, jerk onwillekeurig, of lopen onhandig. Het gezicht kan ook worden beïnvloed, vooral de mond en keel, waardoor het soms moeilijk om te slikken, spreken of controle speeksel. Soms is de spier van een ledemaat overeenkomsten zo vast dat hij veroorzaakt een arm of been te krullen in zichzelf, beperkt mobiliteit. Deze inbreuken op de mobiliteit en de fysiologische functies kan negatieve effecten hebben op de levensverwachting hebben.

Oorzaken

Er is niet één oorzaak van hersenverlamming. Soms wordt veroorzaakt door een ziekte van de moeder contracten tijdens de zwangerschap, de andere keer is het gevolg van ziekten of aandoeningen die specifiek zijn voor de baby. Waterpokken, rodehond, cytomegalovirus en syfilis kunnen alle schade toebrengen aan de ontwikkeling van de hersenen van de ongeboren baby. Toxoplasmose, een parasiet in vuil en de kattenbakken van besmette katten, kan ook schadelijk zijn voor de foetus. Ziekten die kunnen leiden tot een hersenverlamming na de geboorte zijn virale meningitis, ernstige geelzucht en virale encefalitis. Aangeboren hersenen of circulatoire afwijkingen kan ook leiden tot hersenverlamming, en gebrek aan zuurstof tijdens de bevalling en geboorte.

Risicofactoren

In aanvulling op de blootstelling aan ziekten en verwondingen aan de hersenen, baby's ervaren van de volgende zijn een hoger risico op cerebrale parese: zijnde een meerling baby met een laag geboortegewicht (5,5 pond of minder), te vroeg geboren (37 weken of minder ), een stuitligging (voet-eerste plaats van head-first tijdens de bevalling), of worden blootgesteld aan zware metalen en andere giftige stoffen in de baarmoeder.

Levensverwachting

De levensverwachting voor mensen met hersenverlamming is divers en moeilijk te bepalen. Het hangt af van een veelheid aan factoren, waaronder de volgende:

- De ernst van de CP Symptomen
Hoe ernstiger de cerebrale parese symptomen, hoe lager de levensverwachting, vooral als de persoon die leven met CP heeft grote moeite met slikken of ademhalen. Geneesmiddeltherapie kan fysiotherapie en chirurgie helpen bij het verlichten van sommige van de meer ernstige symptomen van CP, waardoor de levensverwachting.

- De mate waarin CP Grenzen Mobiliteit
Hoe beter een persoon met CP is in staat om, hoe langer loopt de levensverwachting. Hierdoor wordt fysiotherapie en zelfs een operatie gebruikt om iemand die met CP mobiele mogelijk te houden. Operatieve hervormen en herstel botten, spieren en bindweefsel van het gebruik van beugels, krukken en wandelaars, evenals fysieke behandelingen zoals zwemmen mogelijk zijn ontworpen om zoveel mogelijk rechte beweging bevorderen. Als de persoon met cerebrale parese is beperkt tot een rolstoel, behandeling ontworpen om te verminderen of te elimineren pijn, het verminderen van de stijfheid van de spieren, of houd de rug recht kan ook helpen bij het verlengen van het leven.

- Voorwaarden Gecombineerd met CP
Hersenverlamming gaat vaak gepaard met andere complicerende omstandigheden die de levensduur kan verminderen. Sommige aandoeningen, zoals mentale retardatie, dragen een kortere levensverwachting tarieven in en van zichzelf, en in combinatie met cerebrale parese, kan een uitdaging om een ​​langere levensduur zijn.

Hoewel een persoon met ernstige symptomen, verminderde mobiliteit of meerdere voorwaarden mogen alleen oplopen tot 30 jaar oud, iemand met een lichte, matige of agressief behandelde symptomen kunnen leven tot een leeftijd vergelijkbaar met de algemene bevolking, tussen de 60 en 80 jaar.

Moedig, Ondersteuning en advocaat!

Als je een kind met een hersenverlamming hebben, weet je de dag-tot-dag uitdagingen aan deze voorwaarde oplegt. Hoewel CP ongeneeslijk is, zijn er vele mogelijkheden tot het maken van het leven van uw kind een productieve, positieve en prettige ervaring. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het leven van uw kind uit te breiden is om zijn onafhankelijkheid elke prestatie te moedigen en te juichen, hoe klein ook. Wees een standvastige voorspraak bij medische en educatieve professionals, en uw kind aan te moedigen om doelen te stellen en om te genieten van het leven tot het uiterste van zijn kunnen. Het houden van uw kind zo actief mogelijk - zowel geestelijk als lichamelijk - vanaf jonge leeftijd is de sleutel tot een langer en voller leven.

Related Articles