Bell's Palsy Syndroom

November 15 by admin

Bell's palsy is beangstigend aandoening die het meest zichtbare deel van het lichaam beïnvloedt - het gezicht. De symptomen van Bell's palsy zijn vergelijkbaar met die ervaren na een beroerte, maar Bell's palsy heeft niets te maken met de hersenen. In plaats daarvan, het is veroorzaakt door problemen met het gezicht zenuwen. Gelukkig is meestal een tijdelijke toestand, en met een aantal zelf-care patiënten kunnen de meeste of al hun gezicht functie weer.

symptomen

Mensen met ervaring verlamming gezicht verlamming Bell's aan de ene zijde van het gezicht. Ze kunnen problemen met het openen en sluiten van het oog aan die kant van het gezicht, of het maken van volledige gezichtsuitdrukkingen te hebben. Er kunnen ook pijn in en rond het oor aan de aangedane kant en geluid luider aan die kant lijken ook. Andere symptomen zijn hoofdpijn, verlies van het gevoel van smaak, en gezicht spasmen.

Oorzaken

Men denkt dat Bell's verlamming wordt veroorzaakt door een ontsteking van de gezichtszenuw. Deze ontsteking wordt meestal veroorzaakt door het herpes simplex virus, maar het kan ook worden veroorzaakt door herpes zoster, het virus verbonden waterpokken en gordelroos, en het virus dat veroorzaakt mononucleosis. Diabetes en de ziekte van Lyme kan ook gekoppeld zijn aan Bell's palsy.

risico's

Er is geen echte manier om uw risico op het ontwikkelen van Bell's palsy te snijden, als de virussen daaraan gekoppelde komen zo vaak. Het is echter vaker voor in de leeftijd tussen 15 en 65, en bij diabetici en zwangere vrouwen. Lijdt aan een van de bovenste luchtwegen virale infectie, zoals een griep of een verkoudheid, kan leiden tot een aanval.

Cures

Zestig tot 80 procent van de palsy patiënten Bell's terug te krijgen, de meeste in drie tot zes maanden na het begin. Artsen zijn niet zeker of een cursus van de behandeling is effectiever dan alleen het laten van de verlamming op zijn beloop. Bepaalde geneesmiddelen, zoals corticosteroïden en antivirale geneesmiddelen, ontsteking kunnen verminderen en virale aanwezigheid verminderen, maar niet bewezen Bell's palsy genezen. Een minderheid van de gevallen niet verbeteren in de tijd. Chirurgie kan mensen met een verlamming ernstige Bell's helpen om het gezicht functie te herwinnen.

Behandeling

Hoewel patiënten niet veel kan doen om vaart te zetten achter de behandeling van Bell's palsy, zijn er manieren om pijn te verlichten en het ontwikkelen van complicaties te houden. Als de palsy beïnvloedt het oog, oogdruppels en een ooglapje schade aan het hoornvlies te voorkomen. Het masseren van gezichtsspieren verlamd kan te voorkomen dat ze wegkwijnen. Warmte behandelingen kunnen het gezicht pijn te verzachten.

Related Articles