Bell's Palsy Cures?

August 12 by admin

Bell's palsy is een aandoening waarbij de helft van je gezicht wordt verlamd of zwak. Het is vernoemd naar Sir Charles Bell, de eerste arts om het verband tussen de gezichtszenuw en de symptomen van wat bekend staat als Bell's palsy werd te beschrijven. Bell's palsy kunnen op snel komen, soms 's nachts. Er is geen bekende oorzaak of genezing voor Bell's palsy.

feiten

Bell's palsy is een aandoening die de zenuwen van de gezichtsspieren beïnvloedt. Veel mensen die het te krijgen aannemen dat ze hebben een beroerte gehad, omdat hun gezicht verschijnt gezwollen of gecomprimeerd. Volgens een studie uitgevoerd door de Mayo Clinic, meer dan 40.000 Amerikanen ontwikkelen Bell's palsy, waarvan één op elke leeftijd kan beïnvloeden. Bell's palsy is een tijdelijke vorm van aangezichtsverlamming. Het is de meest voorkomende ziekte waarbij slechts één zenuw.

Identificatie

De meest opvallende symptoom van Bell's palsy plotselinge zwakte aan een kant van het gezicht. Mensen met Bell's palsy kan een harde tijd glimlachen en sluiten hun ogen op de aangedane zijde. Hun gezicht kan ook verschijnen mismoedig. In sommige gevallen, oorpijn is aanwezig op de aangedane zijde. Verlies van smaak en hoofdpijn zijn ook symptomen van Bell's palsy.

Preventie / oplossing

Hoewel er geen remedie voor verlamming Bell's, mensen vaak te herstellen van het binnen 2 tot 3 weken - zonder behandeling. Uw arts kan een corticosteroïd, een anti-inflammatoire en antivirale medicijnen voorschrijven. De arts kan ook voorstellen fysiotherapie, die kunnen bestaan ​​uit de uitoefening van uw gezichtsspieren en het masseren van de aangedane zijde van het gezicht. Als u pijn in je gezicht, een oor of je nek, vochtige warmte kan helpen. Chirurgie voor Bell's palsy is zelden aanbevolen.

overweging

Bell's palsy treft meestal mensen ouder dan 15 en jonger dan 60. Kinderen zijn waarschijnlijk sneller te herstellen dan volwassenen uit Bell's palsy. Mensen met diabetes zijn vier keer meer kans op Bell's palsy dan de algemene bevolking te ontwikkelen. Mensen met een bovenste luchtweginfecties hebben ook een hoger risico op het krijgen van het. Mensen met hiv of sarcoïdose zijn ook bijzonder gevoelig.

Waarschuwing

Bell's palsy is niet altijd de oorzaak van aangezichtsverlamming. Raadpleeg een arts om ervoor te zorgen dat uw gezichtsverlamming wordt niet veroorzaakt door de ziekte van Lyme, tumor, beroerte, gezicht wonden of sarcoïdose. Hoewel de meeste mensen herstellen van Bell's palsy, is er geen garantie er geen herhaling is. Gemiddeld 10 tot 20 procent van mensen herhaling ervaren en een zeer klein percentage niet volledig herstellen van al hun symptomen.

Related Articles