Basale ganglia schade bij kinderen

August 12 by admin

We komen vaak taken die over het algemeen geen gedachte vereisen. De hersenen is echter voortdurend hard aan elke actie die we ondernemen. Zelfs iets schijnbaar eenvoudige, zoals het oppakken van een glas water en het drinken van het, is het stimuleren van de hersenen. De basale ganglia, die een essentieel deel van de hersenen, speelt een rol bij het handhaven van de eenvoud van eenvoudige taken. Schade aan de basale ganglia kan problemen bij het invullen eenvoudige taken veroorzaken. Basale ganglia schade bij kinderen kan optreden in een paar verschillende manieren. Deze schade kan aantasten en remmen beweging evenals oorzaak athereoid cerebrale parese bij het kind.

basale ganglia

Om zo goed mogelijk uit te leggen van de gevolgen van schade aan de basale ganglia, moet u de onderdelen te begrijpen en het doel van de basale ganglia. De basale ganglia zijn een groep van subcorticale (het deel van de hersenen direct onder de cerebrale cortex) structuren lateraal van de thalamus. Het bestaat uit drie grote structuren: de nucleus caudatus, het putamen en de globus pallidus. Deze drie gebieden uitwisselen met elkaar en de thalamus en de hersenschors. Sensorische informatie komt uit de thalamus en de hersenschors aan de basale ganglia door de nucleus caudatus en het putamen. Het laat de basale ganglia door de globus pallidus, die doorstuurt naar de thalamus. Van de thalamus, de informatie reist naar de motor cortex en de prefrontale cortex.

Hoe basale ganglia Work

Aangezien de basale ganglia betrokken is bij het verzenden van informatie naar de motorische gebieden van de cortex, de structuren van de basale ganglia werken als de motorische gebieden. Ze slaan sensorische informatie, gebruiken deze informatie om beweging te leiden, leren de regels en regelen opeenvolgende verplaatsingen naar een automatische hele beweging. De basale ganglia zijn zeer belangrijk in de vorming van gewoonte leren. Bijvoorbeeld, wanneer u voor het eerst leren typen, moet je nadenken over al uw vinger bewegingen en waar elke letter is. Maar na een tijdje, hoef je niet meer hoeft te denken. Typen wordt een automatische activiteit. De basale ganglia aan het werk zijn in het stabiliseren van de bewegingen die nodig zijn om te typen.

beweging Impairment

Omdat de basale ganglia actief in opeenvolgende verplaatsing, schade aan dit gebied sterk afbreuk iemand met bekwaamheid alle leeftijden om opeenvolgend uitvoeren. Een probleem met de beweging wordt aangeduid als beweging stoornis, ook wel akinesie. Akinesie verwijst naar een onvermogen om een ​​bepaald gebied van het lichaam te bewegen. Dit kan frustrerend zijn omdat de persoon de taak die hij wil niet kan uitvoeren.

onwillekeurige bewegingen

Het andere probleem wordt veroorzaakt door de basale ganglia schade bradykinesie. Bradykinesie is langzame beweging. Er zijn vijf categorieën van onwillekeurige bewegingen: tremoren, athetosis, chorea, ballisme en dystonie. Tremors zijn ritmische onwillekeurige bewegingen. Athetosis is de vertraging van de vingers, handen en soms teen bewegingen. Chorea is snelle bewegingen van de ledematen en gezichtsspieren. Ballisme gewelddadig flailing bewegingen. Dystonie is groteske bewegingen en verdraaide lichaamshoudingen te wijten aan een constante lichaamshouding. Kinderen die lijden aan een van deze beweging impairments of onwillekeurige bewegingen uitdagingen in het leren en het voltooien van taken.

Atheroid Cerebral Palsy

De meest voorkomende probleem voor kinderen met schade aan de basale ganglia is athetotische hersenverlamming. Kinderen met athetotische hersenverlamming hebben over het algemeen tremoren en dystonie. Ze zijn voortdurend in beweging hoogstwaarschijnlijk met type kronkelende bewegingen. Ze worstelen om de controle en coördinatie van bewegingen (Ontario Federation for Cerebral Palsy). Kinderen met hersenverlamming atheroid zijn algemeen gemiddeld of bovengemiddelde intelligentie omdat hun hersenen alleen in de basale ganglia wordt beschadigd, waardoor de rest van de hersenen te functioneren zoals het normaal. Dus het kind van wie de hersenen normaal functioneert kan verlangen om iets waarvoor een vloeiende, sequentiële beweging te doen. Het kind kan de gewenste taak niet uitvoeren omdat hij zijn bewegingen te coördineren. Dit veroorzaakt frustratie bij het kind omdat zijn lichaam niet fysiek doen wat hij wil dat het doet. Ironisch genoeg, de voorwaarden van athetotische hersenverlamming worden versterkt wanneer stressniveau hoog zijn. Relaxatie technieken, zoals yoga, worden gebruikt om controle enkele bewegingen deze kinderen.

Related Articles