Aangeboren gedrag bij zuigelingen

August 31 by admin
Aangeboren gedrag bij zuigelingen

Elke ouder vraagt ​​zich af wat een baby kent bij de geboorte. Maar het is niet alleen de ouders. Onderzoekers hebben afgevraagd over dit voor meer dan 50 jaar. Al in de jaren 1920, Jean Piaget theorie dat kinderen onwetend zijn geboren, en dat baby's in de eerste plaats gereageerd op de zintuiglijke input die ze ontvangen. Later, BF Skinner onderzocht het idee dat baby's worden geboren als een schone lei en slechts gebrek aan beloning en gevolg. Maar deze theorieën werden overschaduwd door speculatie. Vooruitgang in de methodologie geven hedendaagse onderzoekers een duidelijker beeld van baby's en wat zij weten bij de geboorte.

sociaal

Elke ouder horloges voor de eerste glimlach van de baby. Terwijl vroege theoretici aangegeven dat die glimlach in de eerste weken van het leven waren reflexieve of als gevolg van gas, moderne theoretici een andere mening toegedaan. Een studie van Izard en Ackerman in 2000 toonden onderzoekers dat wanneer baby glimlachte, hun hersengolven waren in overeenstemming met de ervaring van vreugde. Daarnaast zal baby's die worden geboren blind spontaan lachen als reactie op genot, zoals voedsel of de stem van een verzorger. Daniel Messenger, een professor aan de Universiteit van Miami en Alan Fogel een professor aan de Universiteit van Utah, vastgesteld dat, hoewel vluchtig, zowel blind en hersenbeschadiging zuigelingen glimlachte. Dit gedrag toont aan dat lachen is geen aangeleerd gedrag, maar een aangeboren sociaal antwoord.

Continuïteit

In tegenstelling tot de ideeën van de vroege theoretici, zijn baby's niet geboren volledig onwetend. Bijvoorbeeld, hoeft baby niet te leren dat een object stopt als het hits een barrière. Dit heet continuïteit. In een studie van Dr. Renee Baillargeon van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, werden baby's getoond verschillende situaties. In één scenario, werd een speelgoedauto neergezonden een track met een stuk speelgoed dat de auto's vooruitgang geblokkeerd. Toen de auto stopte, trad zij op als het kind verwacht en hij meteen interesse verloren. Volgens haar onderzoek, geeft dit aan dat het speelgoed gedroeg als kind verwacht. De onderzoeker plaatste een nieuw blok in de plaats die alleen verscheen aan het speelgoed te blokkeren. Wanneer de auto leek op magische wijze gaan door middel van het blok, de baby keek naar de scenario keer op keer, dat is een indicatie dat hij probeerde te achterhalen van de puzzel.

volharding

Baillargeon ook getest zuigelingen over persistentie in haar rol als onderzoeker bij de Universiteit van Illinois. In één studie werden baby's krijgt een groene bal. De groene bal verdween achter een scherm. Wanneer de groene bal voortgekomen uit achter het scherm, de baby interesse verloren. Echter, wanneer de bal rustig werd ingeruild voor een rode of blauwe bal, werd het kind gefascineerd.

Goedheid

Na het lijden van een aanval in de handen van een tiener bende, Yale onderzoeker Arber Tasimi vroegen ons af of we allemaal geboren met een aanleg van goed of kwaad. In de richting van dat doel, ontwierp hij een reeks taken die gericht zijn op 6- tot 10-maanden oude baby. De baby's werden getoond van twee marionetten; die behulpzaam was en een die de andere marionet gefrustreerd. De oranje konijn marionet consequent gefrustreerd een lam marionet, terwijl een groene konijn marionet was altijd behulpzaam. Babies nam lekkernijen uitgedeeld door de groene konijn, of "goed" marionet over de slechte. Dit geeft aan dat niet alleen baby's onderscheid te maken tussen goed en slecht, maar ze liever goede karakters meer dan gemiddelde degenen.

Related Articles